|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dondurulmasi, etlerinin, hayvanlarinin, kümes |
Kümes Ve Av Hayvanlarinin Etlerinin Dondurulmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kümes Ve Av Hayvanlarinin Etlerinin DondurulmasiKÜMES VE AV HAYVANLARININ ETLERİNİN DONDURULMASI Kümes ve av hayvanları etlerinin dondurulmak üzere hazırlanması, et konservesinin hazırlanmasında olduğu gibidir Ancak, bu etlerin kullanılma amacına göre, farklı dondurma işlemleri yapılır 1) Kızartmalık etler: Hayvanın etli kısımlarından seçilmiş parçalar, ağzı geniş kavanozlara yerleştirilip dondurucuya konur 2) Sandviçtik etler: Kümes hayvanlarının etleri, buharda veya fırında pişirilir Etler soğutulup küp şeklinde veya dilim dilim kesilerek kavanozlara yerleştirilir ve dondurucuya konur 3) Fırınlık etler: Etler, servis yapılacak büyüklükte parçalara bölünür ve kavanozlara yerleştirildikten sonra dondurucuya konur ![]() |
|
|
|