![]() |
Tavuklu Biberli Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Biberli Makarnaaçıklama & notlar Çin makarnası (egg noodle) şeffaf paketlerde, bir adet tuğla ölçüsünde, Dolco Gold Brand markası altında satılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() içindekiler 3 parça Çin makarnası (egg noodel) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 diş doğranmış sarımsak 1 adet küçük boy kuru soğan 2 adet kemiksiz küp küp doğranmış tavuk budu 10 adet kültür mantarı veya diğer çeşitlerden biri 1 kahve fincanı soya sosu (az gelirse tekrar ekleyin) Kırmızı ve yeşil dolmalık biber 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez 1 çay kaşığı kırmızı toz biber hazırlanışı Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suyun içine Çin makarnalarını atın ve 7 dakika haşlayın ![]() ![]() Wok tavaya (başka bir teflon tava olabilir) sıvı yağı koyun ve kızınca, doğranmış tavukları atın ![]() ![]() Piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve bir kaç saniye alt-üst edin ![]() Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun doğranmış biberleri de tavaya ekleyin ![]() Mantarları dilimleyin ve sarımsakla beraber tavaya ekleyip biraz kavurun ![]() En son olarak soya sosunu, balı ve kırmızı biberi koyun ve hepsini biraz pişirin, ama pek fazla değil ![]() Süzdürdüğünüz makarnaları da ekleyin, sos heryere bulaşana kadar karıştırın ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|