![]() |
Taze Rikotta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Rikottaaçıklama & notlar Malzemeler: Yaklaşık 1 bardak (cup) rikotta içindir ![]() içindekiler 1 lt süt (mesela Sütaş) 250 ml kefir (buttermilk) 1 metre beyaz, temiz bir tülbent hazırlanışı Tülbenti dörde katlayıp, bir süzgecin içine serin ![]() ![]() Çelik bir tencerenin (bakır veya alüminyum olmayacak) içine sütü ve kefiri boşaltın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir kauçuk spatulayı (bu spatulalar, karıştırma esnasında tencerenin dibine yiyeceğin yapışmasını önlediği için çok kullanışlıdır) kullanarak sütü karıştırmaya başlayın ![]() ![]() Süt ısındığında karıştırmayı bırakın ![]() ![]() Bu arada, dibe yapışmış olabilecek parçaları yüzeye çıkarmak için, spatulayla tencerenin dibini hafifçe kazıyın ![]() ![]() Eğer bir şeker termometreniz varsa ısıyı ölçün ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ocaktan alın ve içindekini hazırladığınız süzgeçin içine dökün ![]() ![]() Sonra tülbenti kıvırarak kalan sudan da kurtulun ![]() Peyniri tülbentin içinden çıkarın ve bir saklama kabının içine koyarak, en fazla 1 hafta içinde tüketmeye bakın ![]() |
![]() |
![]() |
|