Üzümlü Pandispanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü PandispanyaMalzemeler
Yapılışı İlk hazırlık olarak, yumurtaları derince bir kâseye kırın Bu arada, yumurtaların soğuk değil, oda hararetinde olmasına dikkat edin Yumurtalara toz şekeri katın ve köpük köpük olana kadar çırpın Beri yanda, unu bir kabın içine eleyin Sonra, kabartma tozu ile vanilyayı ilâve edin Bu karışımı, çırpma kabına aktarın Limon kabuğu rendesini de ekleyin Daha sonra, üzümün yarısını unlu karışıma katın Kek kalıbını ya da küçük bir fırın tepsisini margarinle yağlayarak toz şeker serpiştirin Hamurun yarısını kalıba boşaltın Üzerine, kalan üzümün tamamını boşaltın Orta hararetteki fırında pastanızı pişirin Kalıbı fırından aldıktan sonra, kalıbı soğutun Dilimleyerek ikram edin |
|
|
|