İç İçin: 150 gr limon aromalı toz jöle - 5 adet sarı veya yeşil limon - 200 gr yağlı yoğurt - 200 ml krem şanti
Beze İçin: 75 gr toz şeker - 2 adet yumurta akı - 1 paket vanilya
Yapılışı
Eti Burçak Bisküvi'leri ufalayıp, yumurta akı ile yoğurun 28 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın Bisküvileri boşaltın, bastırarak yayın 200 °C'ye ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 15 dakika pişirin Kalıbıyla birlikte soğumaya bırakın Diğer tarafta 4 adet limonun kabuğunu ince ince rendeleyin Limonların suyunu sıkın Limon kabuğu rendesi ve 100 ml limon suyunu süzgeçten geçirin Yoğurt ve krem şantiyi kasede karıştırın Jöleyi 1 su bardağı kaynar suda eritin Ilınmasını bekleyip karışıma katıp karıştırın Donmaya başlayınca tartın üzerine yayın ve 2 saat buzdolabında bekletin Beze için yumurta akı ve vanilyayı çırpın Çırparken yumurta karı oluşana kadar yavaş yavaş şekeri ilave edin Hazırladığınız bezeyi jöleli kremanın üzerine sürün Tartı fırının ikinci tarafında ve ızgarada yakmadan kızartın Sıcak tartı kalıptan bir pasta tabağına çıkartın Geri kalan limonları incecik dilimleyin Her dilimin yarısına kadar kesip kestiğiniz uçlardan açın Tartın üzerine dizin ve servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.