![]() |
Cantık Tava Lokumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cantık Tava LokumuMALZEMELER 1 çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz maya 4 su bardağı un 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Üzeri için; 150 gr eritilmiş zeytinyağlı margarin Harcı için; 200 gr kıyma 3 adet patates 2 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elinizle karıştırın ![]() ![]() 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() ![]() Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin ![]() ![]() Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın ![]() Elinizi sıvıyağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın ![]() Hamur parçalarını aaagahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp, içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın ![]() Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin ![]() Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin ![]() 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|