Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)MALZEMELER Köfte Hamuru: 750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma 2 Dilim Ekmek 1 Yumurta Sarısı 1 Orta Boy Soğan 1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış) Tuz, Karabiber Köfte Baharı Diğer Malzeme: 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı 500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş) 1 Çorba Kaşığı Un 200 gr (2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu15 gr (1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış) HAZIRLANIŞI Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın Sonra sıkarak ufalayın Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın![]() Çiçekyağını bir tavada kızartın Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın![]() Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|