Tavuklu Föyte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Föyte• 2 büyük tavuk göğsü derisi alınmış • 8 adet dondurulmuş milföy hamuru • 2 çorba kaşığı margarin • 8 sap taze soğan • 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 1/3 bardak Krema • 1 yumurta sarısı • Tuz, karabiber Tavuk göğsünü ufak küpler halinde doğrayınız Margarini kızdırınca önce yeşili ile birlikte ince doğranmış taze soğanı sonrada tavukları katınız 4 - 5 dakika sote ettikten sonra kremayı ekleyip bir kaç defa çeviriniz Krema koyulaşmalı Bunların hepsi kısık ateşte olacak Son olarak derotu ve maydanozu da ekleyiniz ve soğumaya bırakınız Bu arada tuz ve karabiberini unutmayınız Margarin ile fırın tepsisini yağlayınız (yanmayan fırın kağıdıda kullanılabilir) Daha önce derin dondurucudan çıkarılmış ve yumşamış 4 milföy hamurunu kenarları hafif bindirilmiş vaziyette fırın tepsisine diziniz Fazla kabarmaması için çatalla muhtelif yerlerinde delikler açınız Ilımış iç harcını hamurun üzerine muntazam yayınız Üzerine gene kenarları bindirilmiş diğer dört milföy hamurunu koyunuz Kenarlardan dört bir yanından elinizle sıkmak suretiyle yapıştırınız![]() En üste fırca ile yumurta sarısını sürünüz 200 derceye ısıtılmış fırının alt katında 30 dakika pişiriniz Pasta dilimler gibi dilimleyerek servis yapınız![]() |
|
|
|