Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pilav, Kapama TarifiMalzemeler:
Pirinci sıcak ve tuzlu suda ıslatın 20 dk bekletin, tavuğu iyice yıkayın bir tencerede beş bardak su ve tuz katarak yaklaşık 20 dk haşlayın Bir yuvarlak tavaya yağı koyun yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci koyun ve kavurun Daha sonra haşlamış olduğunu tavuğun suyundan 4 bardak et suyundan sıcak olarak dökün, karabiberi, naneyi ve tuzuna bakarak pirinç hafifce suyunu çekdikten sonra tavuğu bütün olarak pirincin üstüne koyun ve tavun üzerine tereyağı surün![]() Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun tavuk kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|