![]() |
Sebzeli Kuzu Rosto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu RostoSebzeli Kuzu Rosto =malzemeler= 1 kuzu budu (yaklaşık 2 kg, kemikleri ayıklanıp, bütün yağları alınmış) 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 tatlı kaşığı biberiye bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 küçük karnabahar (yaklaşık 600 g, ayıklanıp, çiçeklerine ayrılmış) 3 havuç (kazınıp, verevine 2,5 cm boyunda parçalar halinde doğranmış) 500 g brüksellahanası (ayıklanmış) 15 cl ![]() 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) =hazırlanışı= Kırmızıbiberi, kuzu budunun her yanına parmaklarınızla ovuşturarak sürün ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, budu torbadan çıkararak, bir kenarda 10 dakika bekletin ![]() ![]() Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, kabı harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, kâsedeki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağlan delikli kaşıkla alıp atın ![]() ![]() Kâseyi fırından, tencereyi ateşten alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|