Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, rosto, sebzeli

Sebzeli Kuzu Rosto

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu Rosto




Sebzeli Kuzu Rosto

=malzemeler=

1 kuzu budu (yaklaşık 2 kg, kemikleri ayıklanıp, bütün yağları alınmış)

2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

2 tatlı kaşığı biberiye

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 küçük karnabahar (yaklaşık 600 g, ayıklanıp, çiçeklerine ayrılmış)

3 havuç (kazınıp, verevine 2,5 cm boyunda parçalar halinde doğranmış)

500 g brüksellahanası (ayıklanmış)

15 cl (2/3 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suyla karıştırılmış)

=hazırlanışı=

Kırmızıbiberi, kuzu budunun her yanına parmaklarınızla ovuşturarak sürün Sonra üstüne biberiye ve karabiberi serpip, plastik filmden fırın torbasına koyun ve torbanın ağzını, buharın çıkması için hafifçe aralık bırakarak bağlayın Sonra bir fırın kabına koyup (pişme suyunun kaba akmaması için, aralık bıraktığınız bölüm üste bakmalıdır), kabı fırına vererek, budu % 75 sıcaklığa ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, torbayı altüst edip, tabağı olduğu yerde 180°döndürerek, 15 dakika daha pişirin

Kabı fırından alıp, budu torbadan çıkararak, bir kenarda 10 dakika bekletin Torbadaki pişme suyunu, ateşe dayanıklı bir kâseye boşaltın

Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, kabı harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca karnabahar çiçekleri, brüksellahanaları ve havuçları buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını kapatarak, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin

Bu arada sosu hazırlamak için, kâsedeki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağlan delikli kaşıkla alıp atın Et (ya da tavuk) suyu, tuz ve erimiş mısır nişastasını kâseye ekleyip, kâseyi fırına vererek, sosu % 100 ısıtılmış fırında koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin

Kâseyi fırından, tencereyi ateşten alın Kuzu budunu dilimleyip, dilimleri bir servis tabağına dizin Çevrelerine buğulama kabındaki sebzeleri yerleştirip, üstlerine kâsedeki sosu boşaltarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.