Kuzu Ciğeri Yahnisi ( 6-7 Kişilik ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Yahnisi ( 6-7 Kişilik )Malzemeler : 1 kg dalak, karaciğer, akciğer ve ![]() yürek ( 1 büyük kuzu takımı ) 4 çorba kaşığı margarin 3 adet büyük soğan 1O adet taze soğan 2 demet dereotu 1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası Karabiber Tuz Hazırlanışı :1 kg kuzu takımının gırtlak kısmı çıkarıldıktan ve yıkandıktan sonra akciğerleri bir tencereye koyup haşlayın Diğer karaciğer, dalak ve yürekle birlikte kuşbaşı doğrayın, sonra bir kenara bırakın![]() Bir tencereye margarin, ince kesilmis soğan, tuz, 2 cm boyunda kesilmiş taze soğan koyup 5 dakika kadar kavurun![]() Sonra bunlara ciğer, yürek, dalak ilave ederek tekrar 5 dakika kavurun 2 ,5 bardak su ve üzerine de tuzsuz domates salçasını koyun Bir buçuk saat daha pişirin![]() Ciğerler pişince bunlara dereotu ve karabiber de ilave ederek servis yapın ![]()
|
|
|
|