09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dometesli,Soğanlı Et Suyuna Biber Yahnisi
Gerekli malzeme: 4 kişi için 800 gr dolmalık biber, 400 gr çok olmuş domates, 300 gr soğan (tercihan kırmızı soğan), 90 gr ayçiçeği yağı, tuz, et suyu ve varsa yarım küp et suyu özü
-Biberleri iyice yıkayın, dörde bölüniçlerini temizleyin, sonra hepsini ince ince kıyın Yeniden yıkayın, süzün ve bir mutfak bezinin üzerine yerleştirerek kurulayın Domatesieri ikişer dakika kaynar suda tutun ve kabuklarını soyun Kabukları çıkaplmış domatesleri ince ince kıyın Soğanları da soyarak yuvarlak ince dilimler şeklinde kesin, çukur bir tencerenin dibine yerleştirin Üzerlerine yağı dökün ve küçük ateşe oturtun Soğanları sık sık karıştırarak yağda sararıncaya kadar kavurun Bu arada soğan yağı çabuk emer de yanacak duruma gelirse, ara sıra bir tatlı kaşığı su ekleyin Sonra tuz ile domatesleri ve et suyunu soğan tenceresine ekleyin, orta sıcaklıkta ateş üzerinde sık sık karıştırarak domatesleri pişirin Domatesler yarıya inince biberleri ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, yavaş yavaş pişirin Biberlerin kabuğunun soyulur duruma gelmemesi için sık sık kontrol edin Yemek pişince tadına bakın, tuzu eksik ise ekleyin Bu yemek hem sıcak, hem soğuk yenebilir
|
|
|