![]() |
Yemek Adı : Portakallı Ördek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Adı : Portakallı ÖrdekYemek Adı : Portakallı Ördek Mutfak : Türk Türü : Av Etleri MALZEMELER 2 kg ağırlığında bir ördek 2 adet portakal 2 çorba kaşığı margarin 4 adet küp kesme şeker 1 çay kaşığı patates unu 1 çorba kaşığı portakal likörü 1 çorba kaşığı portakal marmeladı 1 çorba kaşığı şarap HAZIRLANIŞI Margarini bir tencereye koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|