Lor Peynirli Papatya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Peynirli PapatyaLor Peynirli Papatya tarifi için Malzemeler : • Un 1000 g • Maya 50 g • Toz şeker 100 g • Yumurta sarısı 1 adet • Tuz 10 g • Lor peyniri 300 g • Su 500-550 g • Vişneli Dolgu Maddesi İçin • Vişne kompostosu suyu 400 g • Toz şeker 100 g • Nişasta 40 g • Vişne kompostosu 350 g Lor Peynirli Papatya yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Vişne Dolgu Maddesi İçin Bir kabın içine vişne suyu, toz şeker, nişasta karışımı konur ve ateşte karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir Daha sonra süzülmüş vişne taneleri ilave edilip 1-2 dakika daha pişirildikten sonra soğumaya bırakılır Papatya’nın Tamamlanması Unun ortası açılır bütün malzemeler ilave edilerek elde yoğrulur 15 dakika dinlendirilir ve daha sonra hamur 30 adet 70 gramlık parçalara bölünür![]() Bölünmüş hamurlar el ile yuvarlanıp tepsiye aralıklarla yerleştirilir 5 dakika bekledikten sonra hamurların üzerine el ile bastırılarak hafifçe yaydırılıp papatya kalıbı veya bıçak ile şekil verilip mayalanmaya bırakılır![]() Papatyalar mayalanınca üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, daha sonra önceden hazırlanmış vişneli dolgu maddesi hamurun tam ortasına sıkma torbası yardımıyla doldurulur, üstlerine file fındık serpilip fırına verilir 220 °C’de 15-20 dakikada pişirilir Soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş kayısı marmelatı fırça ile sürülür ![]() |
|
|
|