Çardak Kebabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çardak KebabiÇARDAK KEBABI Malzeme: Yarım kg kuşbaşı kuzu eti, 2 adet kuru soğan, 4 diş sarmısak, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 1,5 çay bardağı süt, 5 çorba kaşığı un, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 100 gr kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, kekik, Tarif: Kuşbaşı eti bir tencereye koyarak, ince doğranmış soğan, sarmısakları ekleyin Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ve ince doğranmış biberleri de ete ekleyerek birlikte biraz kavurun Üzerine tuz ve tereyağ ekleyin Et suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek ocaktan alın![]() Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın Tuz ekleyin 15 cm çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe ile krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın![]() Krebi kenarları dışına sarkacak şekilde bir kaseye yerleştirin içine pişen etlerden iki- üç kaşık doldurun Kasenin dışında kalan kenarları üstüne kapatıp, bohça haline getirin Kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin![]() |
|
|
|