Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı rendelenmiş soğan 4 adet tavuk fileto Yarım limonun suyu 1 adet küp doğranmış patlıcan 4 adet küp doğranmış domates 2 su bardağı kırmızı şarap 1 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin![]() Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun İnce kıyılmış maydanoz serpin Sıcak servis yapın![]() |
|
|
|