![]() |
Kuru Fasulye Pilaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulye PilakiMalzemeler, 2 su bardağı kuru fasulye 2 adet kuru soğan 2 adet havuç 1 adet orta boy patates 4 adet domates 6 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su 1 adet kesme şeker Yarım limonun suyu Damak tadınıza göre tuz Üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz Hazırlanışı, Fasulyeleri bir gece önceden 12 saat suda bekletin ![]() Büyük bir tencereye fasulyeyi alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ![]() Fasulyeler yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın ![]() Haşlanan fasulyeleri süzüp soğuması için kenarda bekletin ![]() Kuru soğan, havuç, domates ve patatesin kabuklarını soyup doğrayın ![]() Büyük boy bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ![]() Üzerine soğanı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun ![]() Sırasıyla havuç, patates ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin ![]() 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ![]() Kesme şeker, limon suyu ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte soğanlar pişene kadar kaynatın ![]() Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin ![]() Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin ![]() Fasulye pilakiyi oda sıcaklığında, kendi tenceresinde soğutun ![]() Soğuduğunda servis tabağına alın ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|