Taze Bakla Suflesi (4-6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Bakla Suflesi (4-6 Kişilik)Malzemeler 250 gr Taze Bakla 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Adet Kesme Şeker 2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi 2 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Yoğurt 125 gr Margarin Tuz Sos İçin 1 Çay Bardağı Süt 1 Adet Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un Yemeğin Tarifi Baklayı küçük doğrayın Soğanı yemeklik doğrayın Zeytinyağı, tuz ve şekerle birlikte tencereye alın Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin Suyunu çekinceye kadar pişirin Baklayı soğutun![]() Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta karıştırın Yoğurt, tuz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin Yoğurarak hamur yapın Ufak bir fırın tepsisine yayın Üzerine baklaları koyun![]() Sos için süt, yumurta ve unu çırpın Suflenin üzerinde gezdirin 2 saat dinlendirin Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin![]() |
|
|
|