![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriKatıklı Dolma Malzemeler: 1 adet kara kabak 250 gr kıyma 2 adet iri kuru soğan 1 çorba kaşığı kuru reyhan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 kase yoğurt 3-4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapımı: Bal kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriKesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte (kesme) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı kuru nanr 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 8-10 bardak su ya da et suyu Yapımı: Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriMalatya Usulu Tarhana Çorbası Malzemeler: 250 gr Malatya tarhanası 1 su bardağı siyah nohut Yarnm kg ıspanak 4 çorba kaşığı kavurma 2 su bardağı yoğurt 8 su bardağı su ya da et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriMişmiş Tatlısı Malzemeler: Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapımı: Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Mişmiş Malatya'ya özgü bir kayısı türüdür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriKAZ GÖĞSÜ (TATVAN) Kazdan, her biri yüzer gram gelecek irilikte göğüs parçalarını ayırmalı ![]() ![]() Bir tavaya 40 gram margarin yağıyla iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriSAÇ KAVURMA MALZEME 2 Kilo kuşbaşı et 1 kilo patlıcan 1 kilo domates Bir miktar dolmalık biber HAZIRLANIŞI Ateş üstüne oturtulan saçın içine etler konularak, su ile hallolunur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriKEŞKEK MALZEME 1 kilo bulgur 1 kilo yoğurt Yağ HAZIRLANIŞI Bir taşta ayran yapılarak bulgura, karıştırılır ve tencereye konularak katılaşana kadar ateşte pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriZERAFET MALZEME Yeteri kadar un Bir kilo yoğurt Sarmısak Yağ HAZIRLANIŞI Un hamur haline getirilerek bir tepsiye serilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriSAÇ EKMEĞİ TATLISI MALZEME 10 yumurta Yarım kilo un Bir miktar süt Bal veya reçel HAZIRLANIŞI Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriMalzemeler 2- 3 Adet Ayva 4 Yemek Kasigi Tereyag Yarim Su Bardagi Seker 1 Su Bardagi Su 1 Cay Bardagi Kuru Uzum Yapilisi Ayvalarin Kabuklari Soyulup Yemeklik Dogranir ![]() Dudukluye Tereyagi Koyularak Eritilir Uzerine Ayvalar Ve Toz Seker Eklenir Biraz Kavrulur ![]() ![]() Ayvayi Hic Boyle Lezzetli Yemis Miydiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu Yemekleri
|
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriAbdigör Köftesi (Ağrı) Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti Soğan Haşlanmış pirinç Baharat Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriDoğu usûlü makarna Malzeme : 350 gr ![]() ![]() 10 bardak su 1 çorba kaşığı tuz 30 gr ![]() 50 gr ![]() 150 gr ![]() 4 tane yumurta 1 kahve kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Ölçülere göre bir tencereye su doldurulur, tuz da konulup iyice kaynatılır, 3 numara makarnalar kırılmadan atılır, 15-20 dakika kaynatılır, suyu süzülür ve makarnalar soğuk suda 2-3 defa yıkanarak başka bir tencereye alınıp üzerine bol soğuk su doldurarak 15 dakika suda bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriELBİSTAN TAVASI: Malzeme: 1,5 kilo koyun eti 1 kilo yoğurt yarım limon 125 gr ![]() 6 yumurta Tuz Yapılışı: Orta büyüklükte parçalar halindeki et, tuzlu su içinde iyice haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu YemekleriMastuva (Bingöl) 2 Kg ![]() 250 gr ![]() 125 gr ![]() Pirinç yıkandıktan sonra geniş bir tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|