Kuzu Ciğeri Sarma Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Sarma Yemek TarifiMalzemeler 2 Tane KUZU GöMLEği 250 gr TEREYAğI 200 gr KURU SOğAN 100 gr DOLMA FISTIğI 50 gr KUş üZüMü 500 gr KUZU CiğERi, ince kıyılmış 250 gr PiRiNç, demlenmiş 200 gr DOMATES 2 BARDAK SU 2 KAşIK SALçA + + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için) TUZ-BiBER-şEKER-TARçIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKiK-çöREOTU Hazırlanışı - YAğ + SOğAN + DOLMA FISTIğI sonra PiRtNç + CiğER + KUş üZüMü+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BiBER + KEKiK + şEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir ![]() - sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|