![]() |
Kabakli Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabakli LazanyaKabakli lazanya MALZEMELER 1 paket lazanya (500 gr ![]() 4 adet kabak 2 dal taze soğan 2 çay kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı rende kasar tuz karabiber yeşil sos için: 1 demet maydonoz 2 diş sarımsak 3 çay kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çay kaşığı rende kaşar tuz karabiber beşamel sos için : 1 kahve fincanı margarin 1 kahve fincanı un 2 su bardağı süt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Lazanyaları tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş bol suda haşlayın ![]() ![]() ![]() -Yeşil sosu hazırlamak için : Maydonoz,sarımsak ve dolmalık fıstığı rondoda çekin, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ![]() ![]() -Beşamel sosu hazırlamak için : Margarini tavada eritin,unu ekleyip pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Lazanyaları süzün, yağlanmış kalıba bir sıra lazanya dizip üzerine sırasıyla yeşil sos, kabaklı karışım, beşamel sos ve kaşar peynirini yayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|