Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
butu, dolması, kaz, tarifi

Kaz Butu Dolması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Butu Dolması Tarifi



Malzemeler

Yeteri kadar karabiber
25 gr Kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
100 gr Yağlı koyun kıyması
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 kaz yüreği
1 Yumurta
1 Kaz ciğeri
1 Mantar
2 Kaz butu
50 gr sosis
4 Dal maydanoz
25 gr Margarin

Yapılışı

Öncelikle kaz butlarının kemiğini etten ayıralı böylece budun içi boşalmış olacak, et döveceği ile dövdükten sonra her tarafını tuzlayıp bir kenara koyalım, kazın ciğer ve yüreğini kuş başı doğradıktan sonra yıkayıp hafif ateşte margarinimizle kızartalım, ince doğradığımız mantarımızı da ilave edip 2 dakika daha kavurduktan sonra sosislerimizi de koyup güzelce makine da kıyalım Maydanoz, rendelenmiş kaşar, tuz, biber ve yumurtaları da kıymamıza katıp iyice yoğurduktan sonra bu karışımı butlarımızın içine iyice doldurup açılmayacak şekilde dikelim Tepsimize margarin ve zeytinyağını koyup, orta ateşte yağımız eridikten sonra butlarımızı tepsiye koyup her tarafı kızarıncaya kadar çevrilir Kızartma işlemi bittikten sonra fırında 1 saat kadar pişirilir ve arzu edilirse körpe havuç ve iç bezelye ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.