Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cartlak, kebabı

Cartlak Kebabı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cartlak Kebabı




CARTLAK KEBABI

=Malzemeler=

150 gr kuzu ciğeri (4 şiş),

30 gr ciğer çözü (ciğer yağı),

Yeterince tuz

karabiber

kimyon, sumak ekşisi

kırmızı pul biber

=hazırlanışı=

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür

Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır

Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir

Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.