Yemek Adı : Levrek Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Adı : Levrek BuğulamaYemek Adı : Levrek Buğulama Mutfak : Türk Türü : Av Etleri MALZEMELER 1 çorba kaşığı tane karabiber 1 kg domates 1 tatlı kaşığı köri tozu 2 defne yaprağı 200 gr mantar 200 ml krema 6 sivri biber, küçük doğranmış Tuz 4 kişilik HAZIRLANIŞI Domatesin yarısını ortadan kesip 3 bardak su ve 1 defne yaprağıyla birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın Krema, tane karabiber, köri, tuz ve diğer defne yaprağıyla birlikte birkaç taşım kaynatın![]() Levreği bir tencereye alın Kalan domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın Balığı domates, tuz, mantar, sivri biber ve hazırladığınız sos ile beraber 5 dakika kadar pişirin![]() Balığı tenceredeki tüm soslarla beraber fırına girebilecek toprak güvece alın (Dört küçük güveç de kullanabilirsiniz ) Kaşarı güvecin üzerine gezdirip 200ºC'de yaklaşık 5-10 dakika, kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|