Pastırmanın Hazırlanması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmanın HazırlanmasıMalzemeler : 2-3 kg 'lık parçalar halinde besili sığır eti 50 gr toz kırmızı biber 50 gr çemen 50 gr sarımsak Tuz Hazırlanışı :Etleri düzgün biçimde parçalara ayırıp dövün sonra üzerine 1 kat tuz, 1 kat et olmak üzere bir teneke içine dizin ![]() Hepsini dizdikten sonra en üste bir ağırlık koyarak etlerin iyice yassı olmasını sağlayın Böylece etleri 15-20 gün serin bir yerde bırakın En son etlerin fazla tuzunun gitmesi için bol suda 1 gün bekletin Etleri sudan çıkarıp uçlarından ip geçirip serin güneşsiz rüzgarlı bir yere asıp sularını süzdürün![]() Sarımsakla tuzu incecik dövün, içine çemeni, kırmızı biberi koyup karıştırın ve biraz su ile koyuca bulamaç hazırlayın ![]() Suları iyice süzülmüş etlerin her tarafına bu bulamacı muntazam olarak sürün ve kuruması için tekrar serin bir yere asın ![]() Çemen kuruduktan sonra etleri ipten alıp, serin bir yerde kullanılacağı zamana kadar saklayın
|
|
|
|