Cevizli Stroysel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli StroyselCevizli Stroysel tarifi için Malzemeler : R MALZEMELERİ: • 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası) • 4,5 su bardağı un (500 gr ) • 1 su bardağı süt (200 gr ) • 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr ) • 1 adet yumurta • 1,5 çay kaşığı tuz (4 g) • Yarım paket margarin (125gr ) • Yarım limon kabuğu ve suyu • 1 çay kaşığı vanilya (3 gr )İÇ MALZEMELERİ: • 1 su bardağı süt (200 gr ) • 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr ) • Yarım kahve fincanı bal (50 gr ) • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g) • 2 adet yumurta • 1 çay kaşığı tarçın (3 gr ) • Gülsuyu STROYSEL MALZEMELERİ: • 100 g margarin • 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr ) • 1,5 su bardağı un (140 gr ) • yarım limon • 1 çay kaşığı vanilya (3 gr )Cevizli Stroyselyemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 - 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın ![]() Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün 25-30 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin![]() CEVİZLİ İÇİN YAPIMI Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır ![]() Stroysel`in yapımı: Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur |
|
|
|