![]() |
Karidesli Kereviz Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karidesli Kereviz DolmasıKaridesli Kereviz Dolması ![]() Malzemeler 2 adet kereviz 45 ml ![]() tuz 500 gram patates 250 gram süt kreması 2 adet defne yaprağı 75 gram karides 1 adet limonun suyu frenk soğanı Yemeğin Tarifi Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın ![]() ![]() Yarım kerevizleri 1,5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin ![]() 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin ![]() Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin ![]() Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|