Kereviz Salatasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz SalatasiKereviz Salatasi 1 kucuk boy kereviz, veya buyuk bir kerevizin yarisi 1/4 kap beyaz peynir, ufalanmis 1/4 kap maydanoz, ince dogranmis 4 kasik dolusu mayonez (veya ayni miktarda yogurt da kullanabilirsiniz) 1/4 kap kirmizi sogan, piyazlama kesilmis 2 kap su 1/2 limon suyu Once kerevizin kabuklarini soyun, ince dilimler halinde dograyin Dilimleri ustuste koyarak, kibrit copu buyuklugunde kesin Kerevizin beyaz rengini muhafaza etmesi icin, cukur bir tencerenin icine koydugunuz limonlu suyun icine koyun Ocagin altini acin ve kaynatmaya baslayin Kaynamaya basladiktan 3-4 dakika sonra kerevizleri suzun![]() Kerevizleri suzdukten sonra, orta buyuklukteki bir kabin icinde butun malzemeleri karistirin Karisimi servis tabagina gecirin Her turlu et ve tavuk yemeginin yaninda veya kizarmis ekmek dilimlerinin uzerine surerek ikram edebilirsiniz![]() |
|
|
|