09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Soslu Tavuk
Beyaz Soslu Tavuk
Kullanılacak malzeme:
1 adet
2 küçük ,
2 küçük
1 demet maydonoz
1 dilim ,
1
2 ,
300 gr
250 gr
2 kaşık margarin
2 çorba kaşığı un
Kara, tuz, Yeşil salata
Taze
Hazırlanışı
Orta boy bir tavuğu tencerede ateşin üstüne Limon kabuğu rendesi, iki bütün , iki , yarım demet maydanoz, bir küçük dilim , yarım kaşık çekilmemiş kara, bir çay kaşığı tuz, tavuğun butlarını ancak örtecek kadar su koyup, fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Öte yandan doğranmış iki kaşık taze ve maydanozu yarım bardak iç le karıştırın Kaymağı alınmış yoğurda iki nın sarısı ı katıp çırpın ve rendelediğiniz un suyunu sıkın Ardından pişmiş tavuğu sudan çıkarıp altı eşit parçaya bölün Tencerede kalan suyu, sebzeleri ezerek ince bir süzgeçten geçirin -2,5 bardağını ayırdıktan sonra geri kalanıyla bir pilav pişirin Bir tencerede ikişer kaşık yağı ve undan bir meyane yapın ve sürekli karıştırarak ayırdığınız tavuğun suyunu ve suyunu ekleyin; çok ağır ateşte iki dakika kadar kaynatın ve tümünü yavaş yavaş lı yoğurda katın Tuz ve karaini koyup kaynatmadan ısıtın Önce pilavı sonra salata yapraklarını, en üste de ları yerleştirip sıcak sosu dökerek servis yapın
|
|
|