Hurmalı Ve Vişneli Sütlaç Tarifi
Hurmalı ve Vişneli Sütlaç tarifi - Hurmalı ve Vişneli Sütlaç nasıl yapılırHurmalı ve Vişneli Sütlaç tarifi - Hurmalı ve Vişneli Sütlaç nasıl yapılır Hurmalı ve Vişneli Sütlaç Malzeme Listesi* 2 orta boy olgun hurma (Meyva hurma kavuniçi)* 3 buçuk bardak süt* 2/3 bardak Amerikan pirinci* çeyrek bardak bal* 3 çorba kaşığı tuz* 1 buçuk çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu* 1/4 çorba kaşığı tuzHurmalı ve Vişneli Sütlaç YapılışıHer hurmayı baştan aşağıya derince kesin İçini çıkarın ve karıştırıcıda iyice ezin 2/3 bardak hurma püresi çıkarınOrta boy bir tencerede süt, pirinç, bal, şeker, portakal rendesi ve tuzu karıştırın Şeker eriyinceye kadar pişirin Ateşi kısın ve 40 dakika boyunca karıştırarak puding koyulaşıncaya kadar pişirinAteşten alıp 2/3 bardak hurma püresi ekleyin Pudingi ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın
|