![]() |
Kuru Fasulye Piyazı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulye PiyazıMutfak: Türk Mutfağı Süre: 20 dakika Porsiyon :6 kişilik Malzeme: 1 su bardağı kuru fasulye 2 adet kuru soğan 2-3 adet sivri biber 2 adet domates 1/2 demet maydanoz 2 adet katı pişmiş yumurta 5 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke kırmızı biber tuz Yapılışı: Fasulyeler düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() Soğanlar piyazlık doğranıp tuzla ovulur ve yıkanır ![]() Sivri biber ve maydanoz ayıklanıp küçük küçük doğranır ![]() Hepsi fasulyelerle beraber servis tabağına alınır ![]() Sirke zeytinyağı tuz ve kırmızı biber çırpılarak sos hazırlanır ve fasulyelerin üzerine dökülür ![]() Üzerine dilimlenmiş domates ve yumurta konularak servis yapılır ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|