![]() |
Buharda Pişmiş Kırmızı Turp Ve Havuç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buharda Pişmiş Kırmızı Turp Ve HavuçBuharda Pişmiş Kırmızı Turp ve Havuç =MALZEMELER= 500 g kırmızı turp (kabukları soyulup, ince şeritler halinde doğranmış) 15 cl ![]() 1/2 tatlı kaşığı kekik 2 defne yaprağı 2 tane karabiber (iri kırılmış) 1 küçük havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1 taze soğan (ayıklanıp, ince şeritler halinde doğranmış) bir tutam tuz 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı =HAZIRLANIŞI= Sirke, kekik, defne yaprakları ve karabiberleri küçük bir tencereye koyup, 10 cl (1/2 su bardağından biraz az) su ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() Bu arada büyük bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı "yerleştirin ![]() ![]() ![]() Her iki tencereyi de ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|