Karamelli Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli TurtaKaramelli Turta tarifi için Malzemeler : � Toz şeker 100 g � Su 30 g � Süt 1 litre � Yumurta 250 g � Toz şeker 150 g � Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak � Toz krem şanti 1000 g � Vanilya Karamelli Turta yemeğinin hazırlanışı: Krema Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelizi edilir Şekerin tamamı eriyince su ilave edilir, karamela yumuşatılıp süt ilave edilir ve kaynatılır Diğer tarafta yumurta ve toz şeker mikserde 5 dakika kabartılır ve bu karışım kaynamakta olan karamelalı süte yedirilir ve devamlı karıştırılarak 4-5 dakika iyice pişirilir Pişen krema 50°C�ye gelince soğuk suda yumuşatılmış jelatinler ilave edilerek soğumaya bırakılır Çırpılmış toz krem şanti ile karıştırılır Pastanın Tamamlanması Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır Bu çember ince yuvarlak sac tepsi üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamur rulosu yerleştirilir![]() Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir Pandispanyanın üzerine karamela kreması dökülür ve yayılır![]() Kremanın üzerine diğer kakolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek paletli bıçak yardımıyla düzeltilir derin dondurucuda bekletilir ![]() Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır |
|
|
|