Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransa, robert, sosu

Robert Sosu (Fransa)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Robert Sosu (Fransa)




Malzemeler (1 lt sos için):
50 gr margarin
5 gr toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
75 gr soğan ince kıyılmış
1 lt demi glace sos
10 gr toz şeker

Yapılışı:
Derin bir tavada margarini kızdırın ve soğanları ilave edip renk aldırmadan biraz sote edin Tavadaki karışımın 2/3 'ü kalıncaya kadar çektirin Demi glace sosu ekleyin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan köpüğü alın Toz hardalı biraz soğuk su ile açın ve şeker ile birlikte sosa karıştırın Kaynatmadan tuz ve karabiberini ekleyip, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve servise sunun

Not: Bu sos; ızgara balıkların yanında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.