Bozbaş - Azeri Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozbaş - Azeri MutfağıMalzemeler
Yapılışı Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun Bir taşım kaynadıktan sonra nohudunu koyun Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin İçi biraz çukur yemek tabaklarında servis yapın Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenilebilir Tabii ki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin |
|
|
|