Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulyeli, güveç

Fasulyeli Et Güveç

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Et Güveç




içindekiler

2 soğan

400 gr dana eti

1 kırmızı dolmalık biber

1 çorba kaşığı sıvıyağ

750 ml et suyu

Yarım tatlı kaşığı kimyon

1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp

500 gr taze fasulye

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın

Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin

Biberi temizleyip ikiye bölün Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın

Yağı tencerede kızdırın Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın

Soğanları tencereye ekleyip kavurun Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin

Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın

Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin

Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın

Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.