Zeytinyağlı Semizotu (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Semizotu (4 Kişilik)(4 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 kg semizotu 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 orta boy domates 2 orta boy soğan 1 kahve fincan pirinç 1 kesme şeker tuz Yemeğin Tarifi Semizotunu ayıklayın ve yıkayın Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin![]() Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin![]() Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın |
|
|
|