Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kabak, kıymalı

Kıymalı Kabak Dolma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kabak Dolma




Yazın kıymayla yiyebildiğim nadir sebzelerdendir kabak Dolması da yoğurtla birlikte harika bir ikilidir ayrıca Bugün vereceğim dolma tarifi tahmin edebileceğiniz gibi az kalorili, sağlıklı ve çok leziz Diyetistanbul ekibinden yine tam notu alan bu tarifimi mutlaka deneyin

Kırmızı et bildiğiniz gibi demirden en zengin besin Demir de kan yapıcı bir mineral Yanında C vitamini de olunca demirin emilimi artıyor yani vücutta daha çok kullanılabiliyor Kabak dolmasında bulunan soğan, dereotu, nane de bol C vitamini içeriyor

Kıymalı kabak dolması içinde hem tahıl, hem et hem de sebze grubundan yiyecek bulundurduğu için oldukça dengeli bir yemek Yanına yoğurt ekleyerek tüketildiğinde süt grubu da eklenmiş oluyor ve mükemmel menü dengesi yaratılmış oluyor

Malzemeler ( 4 kişilik)

4 adet dolmalık taze kabak
2 orta boy kuru soğan
1 su bardağı kırık pirinç
120 gr yağsız dana kıyması (4 yumurta kadar)
5?6 dal dereotu
1?2 dal taze nane (2 çay kaşığı kuru nane de olur)
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı paprika biber sosu
1 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Kabakları önce yıkayın Kabuklarını kazıyarak soyun, ikiye bölün ve içlerini güzelce oyun Bu içi sakın atmayın yarın vereceğim leziz salatanın yapımında kullanabilirsiniz

Soğanları ince ince kıyın, kıymayı, ince kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatlarını, tuzunu yoğurma kabına alıp karıştırın Ayrı bir kapta kırık pirinçleri tuz ve sıcak su ile yıkayın Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra yoğurma kabına alıp dolma içini 5 dakika yoğurun
Dolma içiniz biraz köfte kıvamında olmalı Hazır olan içi kabaklara doldurup düdüklü tencereye veya çelik tencereye yerleştirin Arzu ederseniz ağzına patates ya da domates kapatabilirsiniz2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın

Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 15 dakika, çelik tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 30 dakikada dolmanız pişecektir Sıcak olarak yanında yarım yağlı yoğurtla servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.