Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kolay, tart, yemişli

Yemişli Kolay Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemişli Kolay Tart




Malzeme
- 125 g Sana yağı
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı iri çekilmiş fındık
- ½ su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri İçin:
- 4 adet kuru kayısı

Hazırlanışı
1 Kuru üzümleri ayıklayıp, su ile ıslatın
2 Kuru kayısıları ortadan ikiye kesin Arzu ederseniz bir taşım küçük bir tenecerede haşlayın
3 Derin bir kâsede oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşamış Sana yağını, yumurtayı, pudra şekerini ve yoğurdu bir mikser veya çırpıcı ile karıştırın
4 Daha sonra içine unu, kabartma tozunu ve tarçını bir süzgeç yardımıyla eleyerek ilave edip, yoğurun
5 Hamuru unlanmış aaagâhta merdaneyle tart kalıbı büyüklüğünde açın Hamuru, Sana ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, çatalla hamurun üzerine delikler delin Hamurun üzerine fındıkları serpin, suyunu sıktığınız üzümleri koyup, kayısıları üzerine yerleştirin
6 Hamurun kenarlarını içeri kıvırın (pizza kenarı gibi)
7 Önceden 185 derece ısıtılmış fırında tartın üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.