Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleyhisselam, anlatı, cebrail, cehennemi, yor

Cebrail Aleyhisselam Cehennemi Anlatı yor

Eski 04-14-2009   #1
gülrüba

Cebrail Aleyhisselam Cehennemi Anlatı yor

Taberanî'nin rivayetine göre bir gün Cebrail (AS) her zamankindenbaska bir saatte Peygamber'imize (S:A:V) gelir
Peygamber'imiz(SAV) onu karsilayarak; «Ya Cebrail, niye senin cehreni solgun görüyorum» diye sorarCebrail (AS): «Eger ALLAH (CC) cehennemin körükleri hakkinda sanabilgi vermemi emretmeseydi, gelecek degildim» der
Peygamber'imiz (SAV) ona: «Yâ Cebrail, bana cehennemi anlat» derCebrail (AS) söyle cevap verir:
«ALLAH (CC), cehennemin bin yilboyunca yakilmasini emretti Bin yil yakildi, sonunda agardiArkasindan bin yil daha yanmasini emretti, sonunda kapkara kesildi
Simdi o kapkaradir, ne kivilcimi isik saçar ve ne de yalazi sönerSeni hak üzere elci olarak gönderen ALLAH'a (CC) yemin ederim ki,cehennemde igne deligi kadar bir delik açilsa dagilacak olan yüksekhararetten dolayi yeryüzünün bütün canlilar kavrularak ölürdü
Seni hak üzere elçi gönderen ALLAH'a (CC) yemin ederim ki, cehennembekçilerinden biri dünya halkina görünse yüzünün çirkinligi vekokusunun agirligi yüzünden bütün yer yüzü halki ölürdü
Seni haküzere elci gönderen ALLAH'a (CC) yemin ederim ki ALLAH'in (CC)Kur'an'in tanittigi cehennem zincirinin bir halkasi yeryüzüdaglarina konsa dag yarilir ve yerin merkezine ininceye kadardurmazdi
Bunun üzerine Peygamber'imiz (SAV) «Yeter, ya Cebrail! Yoksa kalbimduracak ve ölecegim» der
Bu sirada Peygamber'imiz S:A:V) Cebrail'in agladigini görürOna: «Ya Cebrail, ALLAH (CC) katinda sahip oldugun mertebeye ragmensen de agliyorsun» der
Cebrail (AS) O'na söyle cevap verir: «Niyeaglamayayim? Asil benim aglamam lâzim Cünki belki ALLAH'in (C:C)bilgisine göre bu günkü mevkiimden baska bir mertebedeyim
Belkimeleklerden biri iken Iblisin tâbi tutuldugu imtihanin bir benzerineben de tâbi tutulurum Bilmiyorum, belki de Harut ile Marufunbaslarina gelenler benim de basima gelir»
Bunun üzerine ikisi de aglamaya baslarlar, göz yaslari akarken «YaCebrail ve ya Muhammed! Ulu ALLAH her ikinizi âsi olmaktehlikesinden emin kilmistir» diyen gizli bir ses duyarlar
Sesi duyunca Cebrail (AS) göge yücelir Peygamber'imiz de (S:A:V)disarıya çikar Yolda Ensardan gülen, oynayan bir gurup ilekarsilasir
Onlara der kî: «cehennem ardinizda iken gülüyormusunuz?! Benim bildiklerimibilseniz, az güler, cok aglar,girtlaginizdan ne yemek ve ne de su geçmez, yüksek tepelere çikarakyüksek sesle ALLAH'a (C:C) yakarirdiniz»
Bu sirada; «Ya Muhammed, kullarimi umutsuzluga düsürme Ben senizorluk gösterici olarak degil, müjdeleyici olarak gönderdim» diyebir nida gelir
Bu nidayi duyunca Peygamber'imiz (S:A:V)«Dogru olun ve ALLAH'a (C:C)yaklasin» diye buyurur
Imami Ahmed´in rivayetine göre Peygamber'imiz (S:AV) Cebrail'e (AS): «Niye hiç bir zaman Mikâil'i (AS)gülerken görmüyorum?» diye sorarCebrail de (AS) O'na: «Mikâil, cehennem yaratilaliberi hiç gülmüsdegil» diye cevap verir
ALLAH'ım cehennemin azabından ve kıyametinşiddetinden sana sığınırızAmin

Mü,min Mü,min Kardeşinin Örtüsüdür
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com