![]() |
Elbasan Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Elbasan TavaElbasan tava Malzemeler : 2 adet orta boy soğan 1kg kemikli kuzu eti 350gr yoğurt 2 adet yumurtanın beyazı 4 yemek kaşığı un tuz ve karabiber Yapılışı : Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın ![]() Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar) ![]() Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın ![]() Başka bir kapta ise unyumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün ![]() Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin ![]() ![]()
__________________
|
![]() |
![]() |
|