Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eksikliği, vitamin

Bu Vitamin Eksikliği Siz De Var Mı?

Eski 04-07-2009   #1
bonsoir
Icon1861

Bu Vitamin Eksikliği Siz De Var Mı?

Erzurum’un itibarlı alimlerinden Mehmet Kırkıncı hoca efendi hoş sohbet yumuşak yaklaşımlı nüktedan bir irşat üslubuna sahiptirKimseye itham etmez ayıplayıp suçlamaya yönelmez ,mutlaka bir nükte veya fıkrayla konuyu rahatlatır,tatlı bir yaklaşımla irşadını etkili kılar

Bir gün hayli zengin biri müracaat eder hoca efendiye”Her şeyim var fakat huzurum yok Bana bir çare bul”der ve ekler “Drlar muayene ediyorlar hiçbir rahatsızlığın yok diyorlar Hatta vücudumda vitamin eksikliği dahi olmadığını söylüyorlarİşte burada hoca efendi söze girer Dur Bakalım dur !!Birde biz bakalım şu vitamin eksikliğine Eğer dedikleri gibi vitamin bolluğu olsaydı sen de bu rahatsızlığın olmayacaktıMutlaka işin içinde bir eksiklik söz konusu Şöyle sorar hoca efendi:” Saçlarda yaşlanma belirtisi olan beyazlanma başlamışNamazlarını kılıyormusun?İbadetle aran nasıl?Adam zorlada olsa gerçeği itiraf eder”Hayır ! henüz namaz kılmaya başlamadımHoca eefendi :”Bak “Der Sende manevi vitaminlerden A vitamini yok gördünmü?Sonra tekrar sorar “Oruçla aran nasıl tutuyormusun?”adam yine zorlanır”Hayır henüz oruç tutmaya başlamadım” “OOoooo “der Hoca efendi sende B vitamini de yok!!”Sormaya devam eder:”Zengin olduğunu söyledin zekatı nasıl hesap ediyorsun ?” Adam “Şeyyy yani henüz zekat filanda vermiyorum”Hoca efendi büsbütün hayrettedir”Bak hele “der ”Sende C vitaminide yokNasıl huzur bulacaksın,bu kadar vitamin eksikliğiyle Aralarındaki sohbet şu şekilde sürüp gider”Hacca gittin mi?” “Henüz hacca gidecek vaktim olmadı”…”Neler söylüyorsun sen “Demek sende D vitaminide yok” “Peki bir de aldığın gıdalara bakalım: Kazancına haram karışıyor mu ?” “ Maalesef az da olsa karışıyor zaman zaman” Gördün mü ?”der, Hoca efendi Sen mikroplu gıdalarda almışsın Elbette huzurun olmaz Rahattan mahrum kalırsın Hoca efendi sözlerini şöyle tamamlar :Bütün bunlara rağmen senin kurtulman yine de mümkün ,çare vardırYeter ki sen bu vitamin eksiklerini tamamlaBir de mikroplu gıda alma Allah ‘ın izniyle sende en küçük bir rahatsızlık ,huzursuzluk kalmayacak turp gibi olacaksın

Gençlikteki Gözyaşlarında acı yoktur,yaşlılıktaki acılarda gözyaşı

alıntı

DostÇa KalıN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com