Benimde Gözyaşımı Siler Misin? |
|
|
#1 |
|
meLankoLik_asaLet
|
Benimde Gözyaşımı Siler Misin?Ey RESUL ! Ey NEBİ ! Ey; gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan Nebi! ![]() Ey; Yaradan’ın en güzel eseri! “Sen olmasaydın, sen olmasaydın![]() ![]() alemleri yaratmazdım! ” dediği! Var oluşunun şerefine, bütün varlığı hediye ettiği!![]() Ey; insanoğlunun ufku -en güzel insan ![]() Allah’ın sevgilisi, kainatıngözbebeği! ![]() Ey; rahmeten li’l-alemin! ![]() Sen den şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem ![]() şefaat edermisin? ![]() Ey; kupkuru çölleri cennete çeviren gül! ![]() Ey; gönlünden gül dökülen Resul! ![]() Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa başsağlığı dileyen ![]() gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silenResul! ![]() Benim de gözümün yaşını siler misin? ![]() Küçük kız çocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yüreğimden binlerce kuş uçtu, bin’i de öldü desem ![]() bana cennet kuşlarından bir kuş bahşedermisin? ![]() Ey; İslam’ın peygamberi! Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin![]() engüzel çiçeği! Ama mahzun, ama kederli…Daima düşüncede, daima hüzün içinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemiş ![]() gül yüzlü, güler yüzlü sevgili!![]() Gözlerimi yumsam, ve; hülyana dalsam ![]() o gül kokulu gülüşün ile, benimde gözlerimin içine güler misin? ![]() Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma, tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana ![]() işte onun, işte onun hatırına!![]() Ey; gözünü sevdiğim, özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim! ![]() Ey; gönlümün sultanı efendim! Ümidim, muradım, kurtarıcım, müjdecim…Seninle Kevser havuzunun başında buluşabilecek miyim? desem![]() ![]() bulunduğun yerden, yüreğime bir damla su serper misin? ![]() Seni sevsem! Çok, çok sevsem! Öyle çok sevsem ki; sen koksa özüm,yüreğim ![]() sen koksa nazım, edam![]() gönlüm sen dolsa, benim her şeyim sen olsan !Ali’n, Fatıma’n gibi olsam! Seni, onlar gibi seviyor olsam![]() sende; beni, onları sevdiğin gibi sever misin? ![]() Ey; bize bizden daha ziyade merhamet eden! “Ümmetim, ümmetim! ”diyerek, üstümüze titreyen! ![]() Ey; en ziyade muhtacımız, en çok isteyenimiz! Bizi, Hak’tandileyenimiz! ![]() Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin! Sen, senden isteyeni geriçevirmezsin! ![]() Senden, senin rahmetini dilesem ![]() ey; alemlere rahmet olsun diyegönderilen, bana da rahmet eder misin? Ey; Rahim! Ve![]() ey; Kerim!![]() Asr-ı saadet’ten değilim! Kokladığın gül, soluduğun hava, yediğinhurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladığın kum dahi değilim! Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim!![]() Lakin; ben, senin ![]() “Kardeşlerim! ” dediğindenim! Ve; sana vesünnetine revan olmak isteyenlerdenim! Ve lakin; daha hala sevgili Veysel Karani’nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem![]() bana da hırkandan gönderir misin?![]() Doğduğun günün, gecenin hürmetine ![]() bu gün ve gece; yüreğime, bir nurolup düşer misin? ![]() Sevgili Peygamberim! ![]() Rabbim; sana ve senin al ve ashabına ![]() ![]() ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin; Amin…Amin…Amin |
|
|
|