![]() |
Biraz Yeşil Ot Topla Getir! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Biraz Yeşil Ot Topla Getir!Anadolu Evliyasından Şeymer Hasan Dede rahime-hullahü teâlâ, henüz çocuktu ki, bir gün babası çağırıp; - Oğlum! Bahçeye git de, koyunlar için biraz yeşil ot topla getir! dedi ![]() Küçük Hasan; - Peki babacığım! dedi ![]() Ve koştu bahçeye ![]() Ancak eli boş geri döndü ![]() Babası sordu merakla: - Hayrola oğlum, ot yok muydu bahçede? - Vardı babacığım ![]() - E, niye getirmedin öyleyse? - Koparmaya kıyamadım babacığım ![]() - Kıyamadın mı, neden? - Bütün yeşil otlar “Allah! Allah!”diye zikrediyordu babacığım ![]() ![]() Babası çok duygulandı ![]() - Peki evladım! deyip alnından öptü ![]() ÇOK SIKINTILARIM VAR Bir gün, sevdiği bir genç gelip; - Efendim, çok sıkıntılarım var ![]() ![]() Cevaben; - Çok istiğfar oku! buyurdu ![]() Genç, istiğfara devam etti ![]() Ve kurtuldu bütün sıkıntılarından ![]() Başka gün de, bir genç gelip; - Efendim, işlerimde muvaffak olamıyorum, diye dert yandı ![]() Ona da aynı cevabı verdi: - Öyleyse çok tövbe et! O da çok tövbe etti ![]() Ve muvaffak oldu her işinde ![]() ÇOCUĞUMUZ OLMUYOR Bir gün de biri gelip; - Efendim, dua edin de çocuğumuz olsun, diye rica etti bu zata ![]() Cevap aynıydı: - Öyleyse çok istiğfar eyle! Adamcağız; - Peki efendim, dedi ![]() Ve devamlı istiğfar okudu ![]() Çok geçmeden kavuştu muradına ![]() Her sene çocukları oldu ![]() Hem de ikiz ![]()
![]() |
|