![]() |
Hayat Mı Zor ?Domates Mi Kırmızı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Hayat Mı Zor ?Domates Mi Kırmızı ?Hayat Gerçekten Zor Mu? Domates mi kırmızı? ![]() ![]() Hayat zor, diyenlere şaşmak lâzım ![]() ![]() ![]() Çünkü "hayat zor"; eşittir deniz ıslak, taş sert, domates kırmızı, kar soğuk! ![]() ![]() Kar soğuk olmasa "kar" olmaz! ![]() ![]() Kar olmasa ne kartopu, ne kardan adam yapılmaz ![]() ![]() ![]() Kar olmasa eğer, kar; baharı bekleyen çiçekler, ekinler ölür susuzluktan! ![]() ![]() Bugün kar yoksa eğer, yarın karınlar doymaz! ![]() ![]() Hayat mı zor? ![]() ![]() Bedavadan önüne konmuş domatesin "zaten kırmızı" olduğunu kabul ettikten sonra, nerde ki problem? ![]() ![]() İki yol var sadece, iki yol; her zamanki gibi ![]() ![]() ![]() Birincisi; "Bu domates neden kırmızı" yolu ![]() ![]() ![]() İkincisi; "Bu domatesten ne yapabilirim" yolu! ![]() ![]() Dikkatli bakmak lâzım; hâlâ zor mu hayat? ![]() ![]() hep ![]() ![]() ![]() Yoksa, bu yüzden mi içinde balıklar var? ![]() ![]() Dünyanın en basit, ama en lüzumlu düşünme biçimi önümüzdeyken; nasıl oluyor da bazen, ıslak bir yün çorap gibi tersine çevirebiliyoruz kendimizi? ![]() ![]() Düşünüyorum, ve her birimizin de bildiğini biliyorum ki, yarın hiç birimize; "Niye bin dörtyüzlü yıllarda değil de, bin dokuz yüzlü yıllarda doğdun" diye sormayacaklar! ![]() ![]() Öyle değil mi? ![]() ![]() Yarin hiç birimiz; niye Sibirya'da, niye Ekvatorda, veya niye Okyanusya adalarında doğmadığımızın hesabını vermeyeceğiz ![]() ![]() ![]() Hiç birimiz, dünyaya geldiğimiz ülkenin temellerinden, veya kendi milletimizin köklerinden de sorulmayacağız ![]() ![]() ![]() Amerikan vatandaşı olmamızla Amazon yerlisi olmamız arasında bir fark mı? var, bizi yutacağı günü bekleyen sabırsız toprağın gözünde; veya, kendimizin bir emeği mi var, tavşan yavrusu olmayıp da insan evladı oluşumuz da? ![]() ![]() Ben ![]() ![]() ![]() Hangi zamanda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi ülkede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biliyorum ki yapmam gereken şey; "BİR İYİLİK DAHA"dır! ![]() ![]() Beni menzile getürecek olan; "BİR ADIM DAHA"dır! ![]() ![]() Belki benden beklenen; "BİR TEBESSÜM, BİR SADAKA DAHA"dır ![]() ![]() ![]() Ve belki de beni kurtaracak olan; alacağım "BİR HAYIR DUA DAHA"dır! ![]() ![]() 21'inci yüzyılda, bilgisayarıma gelen elektronik postaya cevap yazmaktan bir farkı mi olurdu, 12'nci yüzyılda suya düşmüş bir karıncayı kurtarmanın ![]() ![]() ![]() Yahut yolcuya su vermenin coğrafyası mı olur? ![]() ![]() Veya ülkesi mi olur insana tebessüm etmenin? ![]() ![]() Dünyalar ötesi sevmenin, yaşı mı olur? ![]() ![]() İşte bunları, benim, "kendim için" yapmam lâzım asıl ![]() ![]() ![]() Ulaşamadığı derinlikteki kuyunun basında, susuzluktan ölecekse o yavru köpek; suyla doldurup önüne koymadığım pabuç ne işe yarar? ![]() ![]() Ha taş sert, ha kar soğuk ![]() ![]() ![]() Ha deniz ıslak, ha domates kırmızı ![]() ![]() ![]() Hayat mı zor? ![]() ![]() Hayatın zorluğu; bir adım daha atmayı, bir iyilik daha yapmayı, bir tebessüm daha etmeyi, bir sadaka daha vermeyi, bir dua daha almayı bilmemektir! ![]() ![]() Her birimiz, her zaman, bir şeyler yapabiliriz güzelliklere doğru ![]() ![]() ![]() En acizimiz bile bir kağıt ve bir kalem bulup, işte böyle bir yazı yazabilir; ve kim bilir belki de, okuyanlardan hayır dua bile alır! ![]() Muammer Erkul
![]() |
![]() |
Cevap : Hayat Mı Zor ?Domates Mi Kırmızı ? |
![]() |
![]() |
#2 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Hayat Mı Zor ?Domates Mi Kırmızı ?Hayat kolay olsaydı, belki bu aşamada olmazdık ![]() ![]() ![]()
|