![]() |
Cümlelerin Bana Dokundu Uzanıp |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cümlelerin Bana Dokundu Uzanıp![]() Cümlelerin Bana Dokundu Uzanıp Küçük kız: Ben sana bir avuç güneş getiririm, ısınırsın ![]() Ben: Göçmenler uçmaya başlar varıncaya dek ısınmış yüreğime, soğuk topraklardan ![]() Yalnızlık nedir unuturum, içimde kanat sesleri ![]() Küçük kız: Ve güneşe boyarım ellerini, gözlerini, balkon demirlerini; boyama kitabımdaki gibi ![]() Güneş tutar, güneş görür, güneşten bakarsın artık, ben boyadım diye seni ![]() * * * * Küçük kız: Kanatlarım olsa uçardım, her şeyi yukarıdan görmek için ![]() Ben: Rüzgara bırakırdın kendini, bulutlar yatağın olurdu, yıldızlar oyuncağın ![]() Ninnini dolunay fısıldardı kulağına, masalın gökyüzünden yağardı üzerine ![]() Küçük kız: Sonra özlerdim seni, uçarken ![]() Belki sen de özlemişsindir diye konardım serçe parmağına, serçe parmağın öperdi beni; anlardım beni sevdiğini ![]() * * * * Küçük kız: Sen yorulma hiç, ben pişiririm yemekleri, yıkarım bulaşıkları; oyuncaklarımı toplar, kendim giyerim ayakkabılarımı ![]() Ben: Büyüyen yüreğin damlar yüreğime, her gün daha bir sen durur karşımda, benden ![]() Boyunu boyuma ölçer durursun, saçını saçıma ![]() “Kal böyle” desem, küser dudak bükersin ![]() Küçük kız: Ve kazaklarını ben giyerim; pembe, sarı, siyah ![]() ![]() ![]() Çantanı takıp omuzuma ekmek, süt, bir de abur-cubur’ları almaya giderim; sen yorulma hiç diye ![]() * * * * Küçük kız: Evimizde deniz olsa yüzerdik; taş toplar, kale yapardık kumdan ![]() Ben: Sonra ![]() ![]() ![]() ![]() Dalgası boyumuzu aşan gecelerde mavi atkılar dolayıp boynumuza, dağ eteklerine kurdela geçirirdik, sabaha şık uyansın diye ![]() Ve ninemizin ak tebessümlerini bahçemizdeki yıllanmış dut ağacımızın altına uzanıp vitrinlerdik ![]() Küçük kız: Gelirse kocaman balıklar, yemesinler diye seni oyuncaklarımdan verirdim ![]() Kağıt gemilerim odaları dolaşırdı ne güzel ![]() Ne güzel, akşam güneş denize girer ıslanırdı ![]() -alıntı-
![]() |
|