Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, kimler, savaşmıştır, savaşında

Çanakkale Savaşında Kimler Savaşmıştır

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Savaşında Kimler Savaşmıştır

Çanakkale Savaşında Savaşanlar

Çanakkale Savaşına katılanlar

Tek tek isimlerini sayamayacağımız kahramanların arşivlere göre sayıları yazımızda yer almaktadır

Çanakkale savaşında savaşan kişilerin tespiti için en sağlam bilgi Genelkurmay Başkanlığı arşivleridir Genelkurmay arşivlerine göre Çanakkale Savaşı’nda asker zayiatımız yaklaşık olarak 195000’dir Ancak, bu sayının hepsi şehit değildir Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Türk askeri sayısı 57000 civarındadır 195000 zayiatın geri kalanı yaralı, esir, kayıp ve hastalıktan ölenlerden oluşmaktadır

Şehit olan 57000 askerin 48148 adedi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan iller nüfusuna kayıtlıdır Bu demek oluyor ki, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin yaklaşık ’i bugün sınırlarımız dışında kalan ülkelerde yaşayan insanlardan oluşmaktadır Bu şehitlerin hepsinin Arap olması mümkün değildir Bir kısmı Arap olsa dahi çok önemli bir bölümü Kerkük, Musul, Halep vb yerler nüfusundan olan Türklerden oluştuğu kanaati yüksekir

Attached Thumbnails

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com