Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askeri, osmanlıda, sınıfın, özellikleri

Osmanlıda Askeri Sınıfın Özellikleri

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlıda Askeri Sınıfın Özellikleri

Osmanlı yönetim sistemine göre bugünkü manada hem hem askerlik hizmeti görenler hem de memur statüsünde bulunanlara bu isim veriliyordu Zira devletin kuruluşundan itibaren devleti yönetme işine karışanlar hanedanın hizmetinde olduklarından görevlerinin askeri yöönü ağı rbasıyordu Bu yüzden devlet hizmetinde görev alan herkese "askeri" deniyordu Kökenleri ne olursa olsun bir insanın osmanlı yönetici sınıfınıntam üyesi olabilmesi için şunlar gereklidir:

1)islam dinini ve bunu ayrılmaz parçası olan düşünce ve amel(ibadet) sistemini kabul edip uygulaması,

2)Padişaha ve onun hükümdarlık görevlerini üstlenmek ve gelirlerini toplamak için kurulan devlete sadık olması,

3)Osmanlı hayat nizamını meydana getiren karmaşık k davranış,örf ve adetler ile dil sistemini bilip uygulaması gerekiyordu

Kendilerine tımar, hazine veya vakıflardan gelir sağlanan bu zümre,dört başlık altında toplanabilir Bunlar: Saray halkı, ilmiye, seyfiye ve kalemiye'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com