![]() |
Akıllı Telefon İşletim Sistemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akıllı Telefon İşletim SistemleriWindows Phone 7 Serisi Windows Mobile 6 ![]() ![]() ![]() ![]() Güçlü Office özellikleri iş dünyasında BlackBerry'i, oyunlar ve multimedya özellikler, sosyal ağ ve Xbox Live erişimi de bütün diğer işletim sistemlerini zorlayacak gibi görünüyor ![]() Çıkış: 2010 Açık kaynak/ Ücretsiz: Yok/Yok Birden çok cep telefonu üreticisi: Var Multitasking: Kesin değil Çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzü: Var Tarayıcı/Motor: Internet Explorer/Trident Video kayıt: Var Geliştirmeler: Henüz belli değil Senkronizasyon yazılımı: Media Uygulama dükkanı büyüklüğü: Henüz belli değil App Sideloading (Resmi onaylı olmayan yazılım kurma desteği): Henüz belli değil Jailbreak hack/Kök dizin erişimi: Henüz belli değil Flash desteği: Henüz belli değil iPhone OS 3 ![]() iPhone işletim sisteminin üçüncü sürümü hala basit, temiz ve kullanımı kolay olmayı başarıyor ![]() ![]() Çıkış: Haziran 2009 Açık kaynak/ Ücretsiz: Yok Birden çok cep telefonu üreticisi: Yok Multitasking: Yok Çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzü: Var Tarayıcı/Motor: Safari/WebKit Video kayıt: Var Geliştirmeler: Sync/Patcher Senkronizasyon yazılımı: Var Uygulama dükkanı büyüklüğü: 100k+ App Sideloading (Resmi onaylı olmayan yazılım kurma desteği): Yok Jailbreak hack/Kök dizin erişimi: Var Flash desteği: Yok Android 2 ![]() Google'ın cep telefonu işletim sistemi Android, Linux tabanlı bir işletim sistemi ve bir yıl içerisinde hızla yükselmeye başladı ![]() Google'ın cep telefonu Nexus One'da 2 ![]() ![]() Çıkış: Ekim 2009 Açık kaynak/ Ücretsiz: Var/Var Birden çok cep telefonu üreticisi: Var Multitasking: Var Çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzü: Var Tarayıcı/Motor: Chrome/WebKit Video kayıt: Var Geliştirmeler: Sunucu üzerinden Senkronizasyon yazılımı: Yok Uygulama dükkanı büyüklüğü: 20k+ App Sideloading (Resmi onaylı olmayan yazılım kurma desteği): Var Jailbreak hack/Kök dizin erişimi: Var Flash desteği: 6 aya kadar Palm webOS 1 ![]() Palm'in webOS işletim sistemi, şirket için kökten bir değişim demek oldu ![]() ![]() Temelinde Novel multitasking sistemi yer alan bu işletim sisteminde kullanıcılar uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor ![]() ![]() Çıkış: Haziran 2009 Açık kaynak/ Ücretsiz: Yok/Yok Birden çok cep telefonu üreticisi: Yok Multitasking: Var Çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzü: Var Tarayıcı/Motor: webOS/WebKit Video kayıt: Yakında Geliştirmeler: Karşıdan güncelleme Senkronizasyon yazılımı: Yok Uygulama dükkanı büyüklüğü: 1400+ App Sideloading (Resmi onaylı olmayan yazılım kurma desteği): Yok Jailbreak hack/Kök dizin erişimi: Var Flash desteği: Altı aya kadar geliyor BlackBerry OS 5 RIM cep telefonu işletim sistemi için sık sık güncelleme çıkartmasıyla tanınıyor ![]() ![]() Mesajlaşmaya ve e-postaya ağırlık veren bu işletim sistemi gelişmeye devam ediyor ![]() Çıkış: Kasım 2009 Açık kaynak/ Ücretsiz: Yok/Yok Birden çok cep telefonu üreticisi: Yok Multitasking: Var Çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzü: Yok Tarayıcı/Motor: BlackBerry/Kendisine özgü(WebKit tabanlı) Video kayıt: Var Geliştirmeler: Sync/yama/ Karşıdan güncelleme Senkronizasyon yazılımı: Var Uygulama dükkanı büyüklüğü: 3k+ App Sideloading (Resmi onaylı olmayan yazılım kurma desteği): Var Jailbreak hack/Kök dizin erişimi: Yok Altı ay içinde |
![]() |
![]() |
|