![]() |
Kesme Tahtası Hijyeni İçin Pratik Yollar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kesme Tahtası Hijyeni İçin Pratik YollarKesme tahtası hijyeni için pratik yollar Hijyenin en önemli oldugu yerlerden birisi olan kesme tahtasinin dezenfektesi için 6 pratik yol Reader's Digest dergisi, mutfakta et, sebze, tavuk keserken kullandiginiz kesme tahtalarinizi temizlemenin ve dezenfekte etmenin 6 akilli çözümünü sunuyor ![]() Kabartma tozu: Tahta ya da plastik kesme tahtalarini arasira birer yemek kasigi kabartma tozu, tuz ve su karisimindan olusan macun ile ovarak temiz tutabilirsiniz ![]() ![]() Agartici: Kesme tahtalarinin yüzeyini 2 litre suyun içine 1 çay kasigi agartici ilave ettiginiz karisima batirdiginiz firça ile ovun ![]() ![]() ![]() Hidrojen peroksit: Yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanizin üzerindeki bakterilerin çogalmasiyla savasabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Limon: Sogan dogradiktan, sarimsak ezdikten, çig ya da pismis et ve tavuk kestikten ya da balik hazirladiktan sonra kesme tahtalarinizin güzel kokmasini istemez misiniz? Kokudan kurtulmak ve kesme tahtalarinizi dezenfekte etmek için yarim limon ile tahtanin tüm yüzeyini ovun ya da siseden dökeceginiz seyreltilmemis limon suyu ile yikayin ![]() Tuz: Ekmek tahtanizi ya da kesme tahtanizi su ve sabunla yikadiktan sonra, tuza batirdiginiz islatilmis bir bezle ovalayin ![]() ![]() Sirke: tahta kesme tahtalarinizi temizlemek ve dezenfekte etmek için, her kullanimdan sonra sirkeyle silin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|